luni, octombrie 05, 2009

Numărul personajelor gay, în creştere la TV



Numărul personajelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender (LGBT) care apar în programele de televiziune transmise prin satelit în SUA este din nou în creşere, conform unui studiu The Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD).

Cel de-al paisprezecelea studiu anual făcut de GLAAD arată că 18 personaje LGBT permanente apar în 3% dintre serialele de primetime, bazate pe un scenariu, difuzate la TV în sezonul 2009-2010. Aceasta este o creştere procentuală comparativ cu anii anteriori: 1.3% în 2006, 1.1% în 2007 şi 2.6% în 2008.

Printre noile personaje LGBT sunt bisexuala Ella din “Melrose Place”, ofiţerul gay de poliţie John Cooper din “Southland”, cuplul gay Mitchel şi Cameron din “Modern Family” sau tânărul licean Hurt, care îşi face coming-out-ul, în ”Glee”.

ABC continuă să conducă în rândul reţelelor de televiziune, având opt personaje LGBT (5% din totalul de 168 de personaje permanente care apar în serialele sale). Fox, care acum doi ani nu avea niciun personaj LGBT permanent, are acum 4 personaje (4%). NBC are 3 personaje (3%), The CW are două (3%), însă CBS nu are niciun personaj LGBT permanent în serialele sale între cele 132 personaje care apar constant.

În ceea ce priveşte personajele LGBT care apar constant în serialele bazate pe un scenariu şi care sunt transmise de televiziunile americane prin cablu, numărul acestora a scăzut de la 40 în 2007, la 32 în 2008 şi la 25 anul acesta.

Preşedintele GLAAD, Jarrett Barrios, a declarat: “Analiza noastră arată unde mai este încă muncă de făcut. De-a lungul ultimului an am văzut un progres real în cazul multor televiziuni care s-au străduit să includă în cadrul programelor bazate pe scenarii mai multe personaje LGBT. Totodată continuăm să milităm ca şi celelalte companii de televiziune, inclusiv CBS, […] să înfăţişeze mai bine diversitatea comunitaţii LGBT.”

Sursa aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu