sâmbătă, octombrie 10, 2009

Serile Filmului Gay International Film Festival



Serile Filmului Gay International Film Festival se va desfăşura anul acesta la Cluj între 19 şi 25 octombrie. Iată cteva dintre filmele care vor fi prezentate în festival.


I Can’t Think Straight / Nu pot gandi “normal”
Marea Britanie, 2007
Durata: 80 min.
Regia: Shamim Sarif
Scenariul: Shamim Sarif, Kelly Moss
Cu: Daud Shah, Sam Vincenti, Brij Patel, Kimberly Jaraj, Ernest Ignatius, Siddiqua Akhtar, Nina Wadia, Dalip Tahil, Antonia Frering, Sheetal Sheth, Lisa Ray

Povestea: In Iordania, Reema si Omar se pregatesc pentru casatoria fastuoasa a fiicei lor Tala in spiritul traditiilor din Orientul Mijlociu. Intoarsa insa la locul de munca din Londra, Tala o intalneste pe timida, sensibila si ingenua Leyla, care provine dintr-o familie indiana de credinta musulmana.


¡¡¡Todas!!! / Toată lumea!!!
Spania, 2008
Durata: 25 min.
Regia: Jose Martret
Producător: Jose Martret
Cu: Maribel Luis, La Larga, Guillermo Toledo

Povestea: Coral este o transexuală care trăieşte de 20 de ani dedicându-se prostituţiei la Madrid. David soseşte de la ţară cu intenţia de a-şi realiza visul: să se transforme în femeie. În Coral se trezeşte imediat instinctul matern faţă de el, şi intenţionează să-l protejeze cu orice preţ, ca să nu repete greşelile pe care le-a făcut ea şi care au marcat-o pentru restul vieţii.


Transvestites Also Cry / Les Travestis Pleurent Aussi / Şi travestiţii plâng
Franţa, 2007
Durata: 55 min.
Un film de: Sebastiano d’Ayala Valva
Povestea: Un documentar puternic care urmăreşte trei ani din viaţa a doi transexuali din Ecuador, care trăiesc şi lucrează (în industria sexului) la Paris. Acest debut cinematografic puternic, filmat timp de trei ani, urmăreşte viaţa de zi cu zi a doi imigranţi de neuitat, transexuali din Ecuador, Romina şi Mujeron, care trăiesc şi lucrează ca prostituate la Paris, scăpând astfel de prejudecăţile şi sărăcia de acasă.



¿Iguales? / ¿Equals? / ¿Egali?
Spania, 2008
Durata: 14 min.
Un film de: Javier de la Torre

Povestea: Adela nu este fata dintr-o comedie romantică. Hassan nu este eroul galant dintr-um film de aventuri. Sylvia nu e deloc o femeie fatală. Iar Sofia nu e nici ea ceea ce s-ar numi o mamă ideală. Ce sunt ei şi ce caută… contează oare?


Tanz ins Gluck / Dancing to Happiness
Elveţia, 2008
Durata: 16 minute
Regia: Barbara Seiler,
Cu: Fiamma Maria Camesi, Marianne Hamre
Povestea: Anna munceşte ca femeie de serviciu. În fiecare noapte ea curăţă biroul lui Hellen. Hellen e un agent de bursă de nivel înalt. Cele două femei trăiesc în lumi diferite şi în mod normal nu s-ar fi întâlnit niciodată. Totuşi se vor înscrie la acelaşi curs de salsa. Din cauza lipsei de bărbaţi, Anna şi Helen sunt nevoite să danseze împreună. O poveste de dragoste înfăţişând posibilitatea depăşirii graniţelor sociale.



TRIP
România, 2008
Durata: 116 minute
Regia: Florina Titz
Scenariul: Florina Titz
Distribuţia: Mirela Ungureanu, Dan Telehoi, Marian Adochitei, Lana Moscaliuc, Dragos Stefan
Povestea: Trip e o expunere voaioristică a existenţelor interconectate ale lui Dani, Yumi, Ovidiu, Ada şi Cristi – tineri dependenţi unul de celălalt şi în acelaşi timp dorind să se elibereze de relaţia lor sufocantă şi de realitatea limitată. Nemulţumirea cu sine şi cu lumea e reflectată de opţiunea pentru un background care combină spaţii închise de apartament cu cadre postcomuniste, în contrast cu preferinţa pentru culori stridente, ritmuri intense şi o ambianţă post-pop-art. …



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu